Prihlásenie

Prihlasovacie meno:
Heslo:(zabudli ste?)
Ešte nemáte konto? Pridajte sa k nám!

Kulinárske špeciality, alebo čo viete o varení?




Kyjevské kotlety sa robia z:


Kuracích pŕs a krídel


Kuracích vykostených stehien


Bravčového karé



Keď chceme steak medium rare znamená to že je:


Jemne prepečený, teplota stredu 52 st.


Stredne prepečený, teplota stredu 55 st.


Veľmi prepečený, teplota stredu 71 st.



Velouté je:


Riedka omáčka


Biela krémová omáčka zo svetlej zápražky


Tmavá krémová omáčka z tmavej zápražky



Maconi je:


Tvrdý syr


Talianský koláč


Gruzínske kyslé mlieko



Basmati je:


Ryža


Cestovina


Korenina



Cannelloni sú:


Talianske cestoviny - taštičky


Talianske cestoviny - rezance


Talianske cestoviny - rúrky



Zahtar je:


Mäso podobné kebabu


Koreniaca zmes z Turecka


Indické národné jedlo



Lapša


sú Ruské vlasové rezance


je Mongolská polievka


je Ryba na ražni v Lotyšsku



Chabichou je


Anglický mäsový závitok


Francúzsky mäkký kozí syr


Arabské pečivo



Demi glace je:


1/2 španielskej omáčky a 1/2 hnedého mäsového vývaru a sherry


1/2 paradajkovej omáčky a 1/2 holandskej omáčky


Špeciálny servírovací sklený tanier



Kulinárske špeciality, alebo čo viete o varení?
Kyjevské kotlety sa robia z:
Kuracích pŕs a krídel
Kuracích vykostených stehien
Bravčového karé
Keď chceme steak medium rare znamená to že je:
Jemne prepečený, teplota stredu 52 st.
Stredne prepečený, teplota stredu 55 st.
Veľmi prepečený, teplota stredu 71 st.
Velouté je:
Riedka omáčka
Biela krémová omáčka zo svetlej zápražky
Tmavá krémová omáčka z tmavej zápražky
Maconi je:
Tvrdý syr
Talianský koláč
Gruzínske kyslé mlieko
Basmati je:
Ryža
Cestovina
Korenina
Cannelloni sú:
Talianske cestoviny - taštičky
Talianske cestoviny - rezance
Talianske cestoviny - rúrky
Zahtar je:
Mäso podobné kebabu
Koreniaca zmes z Turecka
Indické národné jedlo
Lapša
sú Ruské vlasové rezance
je Mongolská polievka
je Ryba na ražni v Lotyšsku
Chabichou je
Anglický mäsový závitok
Francúzsky mäkký kozí syr
Arabské pečivo
Demi glace je:
1/2 španielskej omáčky a 1/2 hnedého mäsového vývaru a sherry
1/2 paradajkovej omáčky a 1/2 holandskej omáčky
Špeciálny servírovací sklený tanier

www.kvizmajster.sk


Autor testu je: jpedro
Test bol vyhodnotený: 1309 krát

Za všetky texty a obrázky použité v kvízoch zodpovedajú ich autori. Ich obsah sa nemusí zhodovať s názormi a postojmi KvízMajstra. V prípade, že máte znalosť, že niektorý text, fotka alebo obrázok porušuje tieto podmienky, prosím dajte nám o tom vedieť a tento obsah bude zo servera odstránený.