Prihlásenie

Prihlasovacie meno:
Heslo:(zabudli ste?)
Ešte nemáte konto? Pridajte sa k nám!

Som znalec medzinárodnej kuchyne?




Hummus, hommos, musbaha...Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy, cesnaku a soli. Po zmiešaní týchto zložiek sa posype tesne pred podávaním mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkané olivovým olejom. Servíruje sa s Pita chlebom


Marocká kuchyňa


Židovská kuchyňa


Turecká kuchyňa



Chili con carne často známe len ako chilli je korenené dusené pálivé jedlo. Hlavnými prísadami sú mäso (obvykle hovädzie alebo jahňacie) a chilli papričky. Niektoré druhy, často podľa geografickej polohy a pestovaných plodín, môžu obsahovať aj paradajky, cibuľu, fazuľu, pivo a ďalšie prísady (napr. škoricu, hnedý cukor)


Mexická kuchyňa


Španielská Kuchyňa


Balkánska kuchyňa



Paella je typické jedlo z ryže podobné rizotu alebo kari. Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami. Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora, zelenina a korenie. Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici a výsledný pokrm je menej lepivý. Paella sa pripravuje z krátkozrnnej ryže a býva pikantná.


Turecká kuchyňa


Tunisská Kuchyňa


Španielska kuchyňa



Bouillabaisse je rybací eintopf (jedlo z jedného hrnca). Samozrejme taký eintopf, do ktorého kuchár s vyvinutým zmyslom pre stavovskú česť nenahádže odpad a nesnaží sa tak zhodnotiť všetky zvyšky. Aromaticky zaujímavá paleta najrôznejších čerstvo uvarených rýb.


Talianska kuchňa


Francúzska kuchyňa


Indonézska kuchyňa



Boršč je polievka z červenej repy,Základom boršča je vývar z kostí a mäsa (obvykle predného hovädzieho pre ruskú alebo ukrajinskú verziu boršču) a zmes osmaženej zeleniny (červená repa, kapusta, zemiaky, mrkva, cibuľa). Zelenina sa nakrája na rezance, osmaží sa na tuku a ľahko sa zahustí zápražkou, následne sa rozriedi vývarom, doplní sa varené mäso a polievka sa dochutí octom. Bohatší boršč sa doplňuje nakrájanou údeninou a podáva sa s kyslou smotanou.


Poľská kuchyňa


Ruská kuchyňa


Slovinská kuchyňa



Prosciutto e melone Šunka s melónom. Vychladený ananásový melón nakrájame na plátky, olúpeme a očistíme od jadierok. Podáva sa zabalený do plátkov šunky.


Grécka kuchyňa


Talianska kuchyňa


Rumunska kuchyňa



Som znalec medzinárodnej kuchyne?
Hummus, hommos, musbaha...Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy, cesnaku a soli. Po zmiešaní týchto zložiek sa posype tesne pred podávaním mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkané olivovým olejom. Servíruje sa s Pita chlebom
Marocká kuchyňa
Židovská kuchyňa
Turecká kuchyňa
Chili con carne často známe len ako chilli je korenené dusené pálivé jedlo. Hlavnými prísadami sú mäso (obvykle hovädzie alebo jahňacie) a chilli papričky. Niektoré druhy, často podľa geografickej polohy a pestovaných plodín, môžu obsahovať aj paradajky, cibuľu, fazuľu, pivo a ďalšie prísady (napr. škoricu, hnedý cukor)
Mexická kuchyňa
Španielská Kuchyňa
Balkánska kuchyňa
Paella je typické jedlo z ryže podobné rizotu alebo kari. Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami. Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora, zelenina a korenie. Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici a výsledný pokrm je menej lepivý. Paella sa pripravuje z krátkozrnnej ryže a býva pikantná.
Turecká kuchyňa
Tunisská Kuchyňa
Španielska kuchyňa
Bouillabaisse je rybací eintopf (jedlo z jedného hrnca). Samozrejme taký eintopf, do ktorého kuchár s vyvinutým zmyslom pre stavovskú česť nenahádže odpad a nesnaží sa tak zhodnotiť všetky zvyšky. Aromaticky zaujímavá paleta najrôznejších čerstvo uvarených rýb.
Talianska kuchňa
Francúzska kuchyňa
Indonézska kuchyňa
Boršč je polievka z červenej repy,Základom boršča je vývar z kostí a mäsa (obvykle predného hovädzieho pre ruskú alebo ukrajinskú verziu boršču) a zmes osmaženej zeleniny (červená repa, kapusta, zemiaky, mrkva, cibuľa). Zelenina sa nakrája na rezance, osmaží sa na tuku a ľahko sa zahustí zápražkou, následne sa rozriedi vývarom, doplní sa varené mäso a polievka sa dochutí octom. Bohatší boršč sa doplňuje nakrájanou údeninou a podáva sa s kyslou smotanou.
Poľská kuchyňa
Ruská kuchyňa
Slovinská kuchyňa
Prosciutto e melone Šunka s melónom. Vychladený ananásový melón nakrájame na plátky, olúpeme a očistíme od jadierok. Podáva sa zabalený do plátkov šunky.
Grécka kuchyňa
Talianska kuchyňa
Rumunska kuchyňa

www.kvizmajster.sk


Autor testu je: Oli
Dátum vytvorenia: 30.8.2011
Test bol vyhodnotený: 452 krát

Za všetky texty a obrázky použité v kvízoch zodpovedajú ich autori. Ich obsah sa nemusí zhodovať s názormi a postojmi KvízMajstra. V prípade, že máte znalosť, že niektorý text, fotka alebo obrázok porušuje tieto podmienky, prosím dajte nám o tom vedieť a tento obsah bude zo servera odstránený.